Saturday, 4 April 2015

MazsJebat di Pasar Gantung, Tawau

Hi guys...
            Semalam weols, me, (Mazs)  bersama-sama housemates @ workmates jalan -jalan di Pasar Gantung.. untuk dorang first time sebab baru posting. Untuk Mazs dah banyak kali jugak datang sini. tapi selalu takde la shopping banyak. Maz suka datang sini sebab gila shopping baju kelawar atau orang-orang Tawau ni panggil baju Pari-pari. kekekkke. so comels kan.

            Kelainannya kali ni, kami pergi dengan Pak Cik Sinreng dan Mak Cik Maryana. dorang ni pengusaha kantin kat sekolah tu. Ohsem kan dorang. tetiber rasa macam dorang ni keluarga kami. Pergi dengan kami sebab nak tolong kami tawar barang2 dengan harga yang murah.. al maklum,kalau takat nak suruh bunyi sabah kami tambah " bha " jer. tapi yang laen loghat bunyi Qelate lagi..terus kantoi bukan orang Sabah bhaaa. hehe. 
Time ni Huda tengah syok pilih brooch. Kami share 1 papan RM120.. ada 12. so rm 10 satu dapat. hmmm macam mahal je rasanya.. tapi dy brooch yg kalau beli satu2 dapat rege RM 20-25.. yang penting MUTIARA.

Pilih jangan tak pilih. Adik ni baek explain satu2 brooch yg kami ambil tu ori ke tak sebab kami campur design.
di belakang Huda tu pesen kedai sama macam ni, sekeliling orang jual Mutiara ;)

selain brooch ada jual gelang2 mutiara tapi Mas tak beli pon sebab tak berkenan.
eh terima kasih kat penjual tu bagi kami free 2 biji keychain 

yg lelaki baju biru tu Pakcik Sinreng. dy tolong Haslina tawarkan baju batik indon yg nak diberi utk lakinya.

dah habis shopping,sebelah tu ade kedai makan. Makcik Mary belanje kami Kepak ayam bakar dan minum2 air Nyor.
 siyes sgt sedap tapi cicahnya sedikit pedas bagi Mas.
dalam gambar ni ada 1 pnggan je. tak sampai 5 minit ada sepinggan lagi sampai. kami berempat makan 20 ketul ayam.
Pakcik juz makan 2 ketul.. sekarang kau fikir cemna perut kami habiskan ini.. kenyang sampai ke malam beb..



SOry gambar tak banyak sebab khusyuk ngatt membeli belah kan. malas nak kuarkan tab ni. barang2 yang dibeli pon malas nak snap. 


Mazs cuma beli  :-


* sehelai kain batik untuk Umi,
* sehelai baju kelawar untuk Nenek,
* sehelai baju kelawar untuk Mas. Pastikan jenama Monalisa. berbaloi2, kain tebal, tak panas,tak kecut,
      tak turun warna dan cun.
* sehelai kain pelikat cap Gajah Duduk Asia untuk Abah. harga tulis ade tu RM 58. Tawar punya tawar dpt RM 23 T_T
* 5 set brooch untuk makcik2 dan adik
* 3 ketul fridge magnet untuk rumah sendiri dan macik pacik


huaaa. banyak dah tu kot membeli untuk hari itu, Pasar Gantung ni tak jauh pon dari rumah sewa Mas di Tawau ni, Kalau korang datang Tawau singgahla Pasar Gantung. tawar banyak2 taw.. kalau nak shopping baju2 indon berkualiti boleh la datang sini. tapi pandai-pandai la. Kadang2 banyak jugak benda2 lain di semenanjung lagi murah..

thanks for reading ;)