Wednesday, 12 June 2013

bilik tidur impian..ececeh

assalamualaikum..

Eh eh harini wordless wednesday ea??? hehehe..sory la sbb saya tga nak cakap banyak ni.
sebenarnya mcm ni... tengok tajuk pon taw kan saya mmg nak cakap pasal bilik tidur. 
bilik tidur mahupon kamar adalah ruangan peribadi trpenting buat setiap insan.gitewww.
tapi iols ni ade masalah cket sbb kami baru pindah rumah..kira baru la kan lbih kurang setahun dok rumah baru ni. Alhamdulillah besar dan selesa tapi kannnn.kann..

atas sebab2 kewangan so perabut dlm rumah ni takde la mewah,baru2 ke ape.smua guna yg mane ade je. yg beli baru juz TV, sofa, Kabinet TV dan Curtain. perkakas laen yakni yang duduk dlm bilik mmg recycle je sbb tak mampu nak beli baru lagi. maklum la ai adik beradik ramai. jadi kena la utamakan yg penting dulu.

So, ble da pindah rumah baru ni ai dpt bilik sendiri tapi bilik ai yg pling kecik antra 4 blik yg hado ni sbb ai kan jarang ada kat umah.so bilik besar bagi la kat adik2. Bilik ni dihuni besar sikecik Ika yg umor 4 thun ni. kalo maz ade mmg dy dtg tdo same dgn maz, but kalo maz xde dy merempat la. Rini tido bilik abah,esok tido bilik kakak dy plak. bosan2 dy g tdo bilik abg dy plak.hehe.

nak tengok bilik kite besar mane? hee korang imagine je la ek..kecik je. Cer korang tengok ni.
sory la barang bersepah mazs kan baru balik umah jadi barang yg 4thun dok kat Usim tu banyak sgt smpai tak muat nk simpan dlm almari ats almari. Act boleh je simpan kat bilik adik ke bilik umi ke sbb bilik dorg besar tapi mazs tak suke sbb nak barang sendiri dok dlm bilik sendiri.sonang!! Dalam beg kartun pink tu penuh baju kurung.tak muat nak sangkut dlm almari.huhu.. 


dalam kotak ni ade buku2,novel2..saja tanak kluarkan letak dlm rak buku kat luar sbb buku2 ni bile kite pindah dok umah laen,, ai mean ble da keje so buku2 ni saya nak angkut skali. syg kot.hehe.. padahal tataw ble nak keje,.bajet je dpt keje Kay El..hehe. 


Tengok,bilik kite takde katil ooo..mcm korea tak? yela sllu korea bile nak tdo dorg hampar toto dorg,pastu ble bangun gulung2 balik.hehe.. dulu mazs pakai tilam tapi rase mcm nyemak je so letak la dlm bilik adik sbb dorg katil double decker. pakai lipat2 ni lagi kemas.bilik yg kecik nmpk luas je.


So masalahnye disini perasaan nak keje tu meluap2 sebabnya saya tak sabar nk deco bilik sendiri. nak beli katil cepat2. nak hias lawa2, nak pasang kipas kat syiling tu. tanak dah yg kuning tu sbb cam bsepah je kat bawah, kan??kan??? Tak Sabar gler taw nak keje. mmg target dpt duit t nak beli brg2 bilik walaupon saya keje tempat laen dan tak tdo dlm bilik ni pon. Tak kira! Tak kira!hehe

Then tadi ade la survey2 jgk tgok katil2 kat google n sy terjumpe yg ni. kredit debit kat SYIMAMA and HAZLAM ANUAR. saya amek ni kat blog dorang.

korang nampak tak cadar yang petak2 macam tampal2 kat bawah tu. haaaa kte nak sangat cadar camtu. comel kan? tapi tak penah jumpe pon cadar ni.hmmm..


hmm yg kedua ni plak katil yg kte nak. sbb bilik saya ni kecik jadi saya kena pandai guna ruang yg ade. takmo barang bersusun kat tepi mcm tdi. brsepah je rasa. so adenya laci kecik2 ni snang la nk isi brg. Eh cadar ngn langsir tu lawa,hmmm boleh pertimbangkn ni nak buat pattern same.hehe. Korang rse???


N yg last ni mmg modern,elegance n sexy abes.. mungkin tak apply kat bilik sdri tapi apply kat bilik anak bile da kawin da umah sendiri nnt.hehe.. 


Hmm korang rase kat mana nak cari semua ni??? :( 
Duit ohhhhh duit.. dimana kau..hehe

thanks for reading :)

3 comments:

tenku butang said...

amboi.. bilik tido impian dia... teman pulak rasa syok nak bilik cam ni.. pergh..

Nao Mei said...

cik akak paling suka yang last tu...hihi

ejulz said...

perghhh.. cantik.. :)