Sunday, 16 March 2014

bila waktu terbaek untuk post entry??


Salam Alaik..

mukaddimah
hows going??? me?? biasa2 aja.. sebenarnya nak tanya uols ni. tengok korang rajin betol la up entry. bila korang curi masa ea?? haritu pernah jugak janji dgn diri sendiri update hari2 tapi janji tinggal janji bhai. hahaha. sebabnya Mazs tak taw bila boleh ngadap laptop.. tambah2 bila berbisness. ngadap smartfon or tab. kalo rajin blogwalking jap. tapi skrg kan ada instagram . So Mazs banyak focus  ctu sbb itu lubuk rezeki Mazs buat masa ini.. 

tiber2 nak update rutin buat masa ini. Buat masa ini ye..

Pagi : lepas subuh comfirm tdo.comfirm sangat... jarang lepas subuh tak tido sebab malam2 tdo pukul 2 3 pagi kan.. mmg pagi terpaksa amek energy cket. tapi tu tak bermakna Mazs tido sampai pukul 12 tgh hari. pkol 8.30 biasanya dah bangun ye.. kalau rajin pukul 8 bangun. tapi kalau mlm tu tdo pukul 12.comfirm esok pas subuh tak tdo. n bila bangun je terus cek whatsapp n reply order n cek instagram then mesti kemas rumah basuh baju buat itu ini. tak boleh focus bisnes semata2 jgk takot kena marah ngn umi.hahaha. So harus buat kerja rumah. + mandikan adik bongsu. WAJIB!  biasanya pukul 10 skip jap utk Solat Dhuha . da siap tu sambung balik buat kerja  mcm lipat kain. dlm pukul 12 setel. rehat jap. haaa tym ni baru start focus berbisnes. tapi tadi tym kalut buat keje sllu hp bunyi2. dats y lama mengemas sbb selalu stop kejap utk reply whatsapp. bukan merungut cuma nak bagitaw sebab musabab pagi sibuk ;)

Petang : tym2 gini batery energy Mazs slow cket.hehe. pantang terbaring mesti terlelap. So utk mengelakkan tertdo Mazs akan cek instagram n FB n chatting dgn customers. kalau ada citer bes tengok TV. tapi biasanya dok tulis order dlm buku..kemas rak.cek items.update tracking num  n habeskan masa dgn customers. ailuvit..hehe

Malam : pukul 9 lebih baru start focus bisnes balik sb sebelum tu Mazs menghabiskan masa di tikar sejadah..tym ni nak mengaji,nak mengadap ALLAH lelama. (bukan nak menunjuk cuma nak gtaw kenapa tym ni sllu reply lambat) . kdang2 tu tgah mengaji hp berbunyi2. tapi tahan je diri dari reply. n habeskan ngaji. bukan apa. Utk para peniaga. ingatlah rezeki di tangan Allah., maka yakinlah tak rugi dahulukan ALLAH dari mendahulukan pelanggan. jangan rasa reply lambat customer akan lari.  yakinlah ALLAH pemberi rezeki kan syg ;) so sorry la utk customer yg whatsapp tym tu. kite reply cuma lambat cket je. :) 
Da setel sume baru la kerje packing parcel..buat semua ni sampai siap tak kira lah pukul 2 3 pagi sbb esoknye pagi2 lagi kirim semua parcel kat abah. bila dy otw balik sekolah, dy akan singgah pejabat pos tuk buat pengeposan. * utk kes2 tertentu barulah mazs pos sendiri. hehe. so da siap smua bendE termasuk reply whatsapp terus tido..kalau larat barulah bukak blog. tapi kalau da bukak byk benda nak buat plak. nak BW, nak update. nak stalk org. eh?? hehehe. haaa so camne?? tu yang kadang2 tak berhapdate. 


SO.. BILA WAKTU YG TEPAT D BAIK UTK UPDATE BLOG???




berkenan kat semua ni eh?? sila ke INSTASHOP SURISCLOSET

murah-murah . lawa-lawa . 

ok la saya nak pergi berBW. jumpe lagi taw

notesMazs: PRAYforMH370


1 comment:

Kathy R'bain said...

akak post entri ikut mood dan masa juga..hehehe..