Sunday, 13 April 2014

KEDAI RM 2 TERBAEKKK!!!

Salam Alaiyk... 

         Setelah lame terperuk entry ini..berjaya jugak mazs update. Act dekat dengan tempat Mazs ada buka kedai ECO RM2. selalu Mazs pergi kedai Rm2 ni kecil dan barang-barang tak banyak pilihan. selalu masuk kedai RM2 bila dah takde pilihan sangat. biasanya kedai rm2 yang mazs jumpe kecil,barang2 berhabuk  malahan kedai RM2 yang laen singboard atau kedai je nama RM2. bila masuk dalam semua above RM2. tapi Eco kedai RM2 ni memang semua RM2 betol..dan ia berbeza sangat sebab besar mcm ape ye supermarket kot..eh entah la.sebab yang mazs pegi ni betol2 besar.  selalu cam mini market. eh ke aku yang tak reti beza. hahaha pape la..

           Maka sebagai salah seorang pengguna yang sedikit bijak Mazs rasa tidak ada salahnya Mazs jejak kaki ke kedai ni. iyelah ade orang takkan jejak kaki kedai cam low class camni. huhuhu. yang tu depend masing2 la. bagi Mazs dalam keadaan barang2 naek harga tak salah memilih kedai. lagipon di Kedai RM2 ni barang yang dijual murah merupakan brand yang femes2. bukan cap dorang semata. sebab tu yang syok habess.  jadi kita kena pandai pilih. tak semua barang RM2 boleh ko rembat. contoh dulang RM2 cantik sangat dan murah tapi nipis. so tak beli sebab risau dulang kalau dalam tu dah letak air jug segala mau patah. Maka kualiti menjadi sangat penting disitu. So pandai-pandai pilih ye.

          korang bole rujuk sini.ECO SHOP RM2 dorang ada 49 branches semua.. phewwww. Chinese memang pandai meniaga kan.. tadi sempat google n kat bawah ni ade branches dorang di 2 lokasi berbeza. Mazs pergi di Tanah Merah n Wakaf Che Yeh tapi tak snap pon picnye sbb kalut kan.hehehe.. 

thanks cik BLOG CINTAMANISZLITE .lokasi  Kamunting

Thanks QPARADIGM.COM share pic ni,lokasi gagal dikenalpasti


               So agak besar kan..tagline pon best. Beli Sekali Pasti Kembali.. ye pasti sangat.hehe
Mazs nak share beberapa barang yang Mazs beli kat sana.

1) Sarung Lengan. mazs beli yang boleh masukkan jari, yang tak masukkan jari pon ade. Mazs rasa sesiapa yang pakai ni pon tahu kebiasaanya paling murah pon boleh dapat RM6. dan percayalah kualiti kain same dengan yang mazs pernah beli sebelum ni. Macam-macam warna ada taw. Pen Warna tu pulak adik Mazs punya. selalu sebatang sehinggit..sekarang 6 batang rm2.. Dik kalau ko tak rajin buat nota lagi tataw la kakak nak pujuk camne lagi.hehehe


 2) Ini semua barang budak-budak. Haritu pergi bawak adik.. memang histeria la dorang tengok mainan yang banyak dan murah tu. tapi itu la budak-budak ni. pegi la kedai mana pon belon air tu satu kewajipan.huuuu. pasghah ...  Salotape n bekas dy tu entah ape namenya Abah suruh ambik senang nak buat kerja sekolah. tapi dapat kat adik yang kecik 2 orang tu rajin la dia buat tampal2. geram betol . grrrrrrrrrr. bekas tutup tu buat isi minyak n mangkuk kecil tu buat isi jajan adik. err jajan?? yang penting bukan masakan panas la. sebab mangkuk tu murah, bahan kimia dalam tu pon ntah pape kot.huuu. beli supaya adik takde la rajin pecahkan mangkuk kaca umi tu.hehehe



 3) Penyangkut baju tu adik pilih nak letak dalam bilik dia. cantik kan? Pengepit rambut tu plak satu Mazs punya satu Umi punya. selalu rm2.50 ke atas untuk satu pengepit rambut tu. jadi kami pon laju-laju la grab walaupon dah ada sebenarnya. hehehe. haaa  asam plus tu harus la Mazs punya. pantang nampak orang jual ni. wajib beli.heeeee.


4) haaa ni part yang Umi n Mazs suke. tempat korang Mazs tataw berapa harganya tapi biskut Julies peanut butter tu fevret mazs selalu yang sebesar ini rm 2.60 or rm 2.90. kat cni semua Rm 2. tapi jangan la ko pegi sana mengharapkan dia jual RM2 untuk paket besar gedabak yang normal price RM belas2.. nan hado ler. hehehe. Eh Mazs hafal taw harga barang-barang yang Mazs suka n kedai mana  sebab senang nak survey harga kan. senang nak comparekan. ahhh pompuan semua gini kan? sebab tu kite perancang kewangan terbaekk. tiber*** hehe. haaa pengelap kaki kat belakang tu pon Umi sempat rembat.hahaha. tak kelakar pon. huuuu. Corntoz tu dy ade 2 paket taw.. bukan sepaket. so sayang tak beli.jadi marilah beli. heeee.


5) tu tagline dia Beli Sekali Pasti Kembali. eh lupa nak bagitaw korang banyak giler ikat rambut,cekak pengepit yang semuanya lawa giler2 taw. Sawan jap tengok semua tu.hahaha. haaa sarung kaki yang masuk lima2 ibu jari yang kalerpul pon banyak. siyes comel sangat..



 
OK. dah habes. itu antara barang-barang yang dibeli. kalau diikotkan banyak sangat lagi barang yang dijual nak tunjuk kat korang tapi tym pergi kedai tu sesak sangat. kedai besar tapi orang  bersesak2 sebab pegi weekend kan. memang dasyat. yang nak start berniaga bukak kedai makan lagi la beli barang sampai satu kaunter tu barang dia aje sebesar-besar alam. beli  tudung saji, baldi, teko air basuhan (sory tataw nama betol)  dan macam2 lagi. huhu. Dats y tak dapat nak snap pic banyak-banyak. tapi sempat la ternampak ruang kosong 5 saat terus suruh adik snap dan berlagak sebok. hahaha. 

Sekian sahaja. nak tidor dulu ye. gud nyte.. 

till we meet again ..muahhh



p/s: top chiffon fishtail from suriscloset

6 comments:

Aty_Fared said...

akak suka kedai 2 hengget ni..dulu2 rajin pergi..sekarang..kat umah akak rawang takde dah..huhu..tak besh...yang ada kedai 5 hengget...ngeee...

Riya Lis said...

Aty_Fared..eco opening soon sebelah NSK kak..dont miss it...hehekita borong

Roses said...

Sangat setuju... amik dah melimpah bakul siap kepit bwah ketiak bagai bila bayo xsampe 50 hingget...

Roses said...

Sangat setuju... amik dah melimpah bakul siap kepit bwah ketiak bagai bila bayo xsampe 50 hingget...

mie ena said...

Area mna ya

Jaja said...

Area tempat saya pun Kamunting Perak ada gak Eco RM2 ni..memang best pergi, rak dia kemas dan bersih je..macam2 ada. hahaha..