Monday, 14 April 2014

mengapa makan pelbagai supplement tetap tak cantik,tak kurus??



Hari Sabtu 11 April , beberapa hari yang lepas kawan Mazs ade bagi jemputan ke Seminar K-LINK International bertempat di Kelantan Trade Centre KB. Act ni lah seminar kesihatan pertama yang Mazs join, yang pergi ddengan rela hati, bukan sebab dapat tiket free tapi sebab secara tiber-tiber ade kesedaran diri untuk tahu tahap kesihatan kita macam mana dan langkah-langkah yang patut diambil bagi mengatasi masalah tersebut. Terima Kasih Cik Iffah untuk tiket free ni,hehehe





yang tudung merah ni kawan Mazs. di event ni jugak dy menerima anugerah .pin pingat penganugerahan Leader 'Partner Sejati' KLink International oleh Gold Leaders Club Crown Ambassador Dr Mohd Razali Aziz.

Tahniah Iffa. Sory la, mazs ni bukan jenis rajin sangat bergambar . so sampai2 je terus duduk. tak terasa nak berposing kat mana-mana pon walaupon pestaim jejak kaki bangunan KTC yang indah dan cantik ni.  inipon mintak cik Iffa wassap pic selfie dari fon dia. nak harapkan Mazs memang takde ar. segan hoiii.. Cik Iffa ni tinggi nya 17+ . Mazs 14+ . Malu hoi nak diri sebelah dia.hehehe. kalau korang tengok cik Iffa ni depan2 memang cantik. skin dy flawless amat oii. ini nasib lighting buat Mazs cam cerah cket dari dy. hehehe. tapi kalo berdiri sebelah2 nampak la dy mantain slim dari zaman sekolah menengah , Mazs pulak membesar 3 kali ganda.huhu.


berbalik kepada tajuk tadi.. Kite semua kebanyakan mengalami masalah berat badan berlebihan, kulit kusam berjerawat, lemak dihati, sakit jantung dan sebagainya lah. maka syukur alhamdulillah Iffa bawak mazs pergi program ni yang mana kita diberitahu secara khusus kenapa makan  macam2 tapi tak kurus.Sebenarnya bukan salah produk tapi badan kita yg bermasalah. Antara badan bertoksik, usus kotor, hati beracun. Kesannya seupplement yang dimakan tidak diserap dengan baik.Maka ade 3 proses penting sebelum kita nak start makan ape-ape supplement

1:- Cleansing : Mengeluarkan toksik yang menyebabkan penyakit
2 :- Balancing : penyeimbangan antara asid dan alkali dalam tubuh untuk memberi nutrisi lengkap yang diperlukan tubuh
3:- Activating :- mengembalikan fungsi tubuh dengan pengaktifan sel-sel supaya mampu menyerap segala nutrisi tubuh

Ketiga- tiga proses ini amat penting sebab kena buat setep by step. jangan gelojoh. macam mazs sendiri. ada masalah pada hati. iye tak dinafikan sebab Mazs kipas susah mati Instant food macam Maggi, Nugget, Sosej, Burger. percayalah dalam seminggu banyak kali amek Instant food uols. walaupon Mazs minum air masak berjumlah 2-3 liter sehari tetapi itu masih belum mencukupi untuk menyahkan segala toksik dari tubuh lebih-lebih lagi yang degil melekat dihati. sobsobsob. 

K-LINK ade pelbagai produk atau supplement untuk setiap organ yang bermasaalah. which is kalo uols bermasalah  di makan hati amek set AYULITE. masalah period pain amek itu. masalah ini amek ini. haaa banyak uols. siyes ly. terkejut taw tak sangka . bole rujuk OFFICIAL K-LINK . Banyak maklumat disana. nak explain satu-satu nan hado ler mazs pon pening nak explainnya. kekeke.

tapi dalam banyak2 yang menarik perhatian Mazs tentang K Liquid Chlorophyl. macam minum clorox plak bila dengar nama kan. hehehe. bancuh dalam air masak,. rasa macam cincau sikit-sikit. :) nak kurus cuci usus dulu ye. dasyat dorang habiskan 3 liter air hijau ni. hehehe.. harga pon tak mahal. below RM100 :)



Nak tahu lebih details ape kata ke FB IFFA RAZAK HEALTH & BEAUTY . Bole pm iffa n kalau berminat join la group whatsapp bersama Iffa. banyak perkongsian tentang kesihatan d kecantikan. 

Cik IFFA pesan kalau nak sihat cantik disiplinkan diri ye. Tepat jam 7.00pm wajib ambil seGALA SUPPLEMENT yang uols makan tak kira la ape2 produk. tapi disiplin amalkan sebelum makan malam jam 7 .00 pm.. itu adalah waktu terbaek untuk segala supplement tu diproses dalam badan sebelum kita tido jam 10 malam nanti.

Itu sahaja untuk kali ini. terima kasih daun keladi. sudi2 singgah lagi :)


iklan jap.. SURISCLOSET ade buat sale Rm49 sahaja untuk dress ini. dress laen pon sale banyak. jangan segan-segan. sila ke page SURISCLOSET OR instagram SURISCLOSET.

ATAU

WHATSAPP 014-5186219 :)



1 comment:

~Kak Nah Backyard (^_^)~ said...

moga mazs berjaya mencapai impian..