Friday, 15 March 2013

serabut wehhhh!!!

assalamualaikum muslims...

sbenarnya ini entry yg tertangguh..dalam kepala selalu ada banyak benda nak citer..tapi masa tak menginzinkan.. life skrg ni sgt berbeza dgn zaman belajar sepenuh masa..
kemon mazss... baru praktikal wei.. belum keje betol2 lagi...sobsobsob..

nanges sensorang..
semalam nak dijadikan citer.mazs rase down sgt2..sbb mlm tu mnanges mcm orang giler, mcm org takdak tuhan.ASTAGHFIRULLAHAL AZIM...tersedu2.. mazs da lame xde pluang nanges btol2.. kalo kat rumah ade bilik sendiri, blh solat dan bersujud sampai lencun telekung,ble baca quran blh ngaji smpai tersedu2.pastu stop jap,amek tisu buang hingus y da meleleh..sobsobsob.. rindu nak buat semua tu..

tapi ble dok asrama balik..rasa sedikit tak bes. baru bace cket,baru bunyi mcm2 nak nanges, kawan2 pujuk supaya jangan nanges.. so tiap kali nak nanges tpaksa smbunyik dlm blik air. takpon tyme smue da tdo nanges dlm cimut..kdg2 niat nak bangun tahajjud. so boleh buat tym kwn2 tdo. tapi sejak keje nih, letih sgt, kalo da tdo susahnye la nak bangun..hmmmm... kemonn mazs..lawan tido tu..

berbalik cter tadi, kebetulan shilah (rummate) keluar dgn buah hati dy, n husna pulak pgi mandi maka sesi nanges yg mmg da trbantut tym ngaji waktu lpas solat magrib td terus tersambung dgn sendiri. nanges sungguh2.. ya ALLLAH berat ujian darimu..

so bangun esoknya mata bengkak2 yg amat teruk. dan satu hari jgk moody. sampai takdak sorg students yg berani tegur.d sape yg cari pasal mmg kena tengking abes2. dan mmg tak paham ngn diri sendiri nape tym moody sore blh nyaring dan lantang sungguh2.huhuhu..nasib baek minggu ni peperiksaan maka takde la penat sgt.

smlm jgk ade masuk cls form3.. tym tga exam tu,mazs pusing2 la kan tgok2 kot2 ade students yg meniru, tbe2 nmpak 1 novel. tajuk 'DIA SEGALANYA' tebal sgt novelnya so bace y part dekat2 abes.
bab tu menceritakan seorg isteri yg sdg bertarung nyawa dgn sakitnya.dan dia bertuah ada suami yg tak putus2 mendoakannya d berada disisinya. cer korg bygkan bace 2 3 helai je pon terus air mata meleleh.. seb bek takdak student nmpk sbb tym tu kedudukan saya membelakangi students. pastu trus letak balik novel sblum saya tdung saya lencun.. C!!!!!!!!!! cpt sgt sy sensitipp..

C!!!!!! budak2 kusyuk je jwb exam,tak pasan ai tga leleh2 kat blkg.


da abes cls tu lepak2 bace paper jap kat bilik guru. pastu terbaca news tentang kes Lahad Datu. trus air mate bertakung balik..haisyhh.. x leh jadi. mata bengkak smlm x elok lgi, takkan nak sambung lagi.so tutup newspaper.. trus blah.huhuhu..

mmg semalam sgt badmud.. cikgu laki yg gatai pon mazs jeling maut... engat iols ni nak layan?? sory, bukan u yg bagi markah utk praktikal ai taw takde makna u nak amek ati ai,ai nak amek ati u. ( ckp dlm ati je.kang dy p report kat guru pembimbing. mati haku..heee)

walaubagaimanapun arini da tenang balik.. bace benda2 positive, bace quran dan fahami maksudnya. istighfar banyak2 dan cuba solat sekhusyuk yg boleh.. kte ada ALLAH.. jgn jadi macam mazs..tym sdih cam org giler nanges..tapi tu normal kan..saya hamba yg kerdil yg hina dina..sobsobsob...

ok fine!!!! harini jumaat.td balik pkol 5 sbb ajar budak2 nasyid.hmm...esok plak sekolah ganti weiiii...kemon mazs. siapkan rph,pgi ngaji, marking paper  students, pk bbm tuk next week,amek order customers, lipat kain baju, kemas katil, makan... kemonnn mazs!!! pheww ~,~

pkol brape baru boleh tdo ni????


tataw katil ke hape nih...

thanks for reading :)






2 comments:

najiah shaharain said...

as salam,if berminat nk order header boleh pm saya di fb k:)

syahirah said...

hantu novel. ehehe