Friday, 23 May 2014

bahagia kena tunjuk kat orang ke??

 
              salam pagi sabtu..korang buat ape aje harini. Mazs pepagi jumaat tadi macam biasa teman umi p RTC, Malam ni macam terdatang mud nak bercerita pasal kebahagiaan. bile tengok kawan2 da kawin,da ada anak,dah bertunang, dah ada kekasih rasa macam terpikir soal kebahagiaan gitu......hmmm kekasih?? perlu ke tak ea sebenarnya...krikkk krikkk..tepuk dada tanye hati memasing
 
               jujur sesape yang follow blog ni pasti taw kisah hati mazs.aku nengok ramai gak viewers entry tu.hahaha. iols is confuse la nape ramai viewers untuk entry tersebut  sbb entry sedih diri sendiri kan. malu tapi takpe nak bercerita jugak. selepas 2 kali gagal dalam bercinta terus rasa tanak bercinta dah. menyesal tak sudahh hoii. siang malam pk dosa berkapel. ok. ni terpulang memasing. jangan salah faham plak. atas memasing. tapi bagi mazs banyak buat dosa tym bercinta. ye la. kekadang p dating sekali sekala nak jugak maen mata. kan da zina mata tu. kalo kredit banyak nak bergayut aje kejenyaa... dulu mane wujud wechat ke Line ke nak free call bagai. huuuuu. banyak bazir duit,bazir masa aje.. nak study pon asik engat pakwe. yeee itu zaman jahiliah mazs dedulu. kalau masa bole diundur mazs tak nak dan menyesal sangat sbb dulu punya la sanggup berkorban jiwa raga demi yang tersayang..
            
            ye duluu.duluuuu. zaman tak berapa cerdik.  sekarang bila kite letak kerbegantungan terhadap Allah sepenuh nya terus rasa laen macam. rasa macam hina atas dosa2 lalu. rasa menyesal kat bakal suami sebab dulu2 penah cakap ilebiu kat orang laen. means orang yang salah,orang yang tak halal buat kite. tak lama lagi nak cakap ilebiu kat suamii pulak..haaa tu macam timbul penyesalan. huuuu
 
            Iols is aktif ler kat instagram. bile tengok update dari kawan-kawan laman sosial ni rasa sangat sesuatu laa sebab yela ramai yang tunjuk kebahagiaan memasing. laki tak pakai baju pon nak tunjuk kat orang. tengah cium laki nak tunjuk. dan macam-macam agi gambar yang diupload yang kekadang org comment auww suwitttnye. kadang2 tak kurang jugak yang menyumpah seranah sebab nak tunjuk kebahagiaan kat orang gtu... bagi Mazs tu memasing. depends la kan. yang takde,yang kesunyian mcm mazs memang la kadang2 jeles tapi takde la pulak nak komen nyampah ke hape kan.sebab lantak depa laa. bagi mazs ape yang orang upload kau husnu dzon aje .Husnu dzon taw kan?? maknanye bersangka baek aje la dengan orang. ni hari orang, hari kita bila tataw.
 
             ntah2 harini ngata orang,esok2 bile kite da kawin kite pulak dok upload sakan gambaq kite dok peluk cium laki..haaa gitu kekdahnya. maka kalau nak kutuk ke ade rasa tak puas hati ke kutuk aje la diam2 dalam hati,takpon gtaw bff korang.huahua.. takyah la nak komen ke ngumpat sekampung ke hape. hak memasing kan.. tapi tukang upload pon hati2 la jugak jangan la pulak over expose kennnn.
 
           contoh la kan..contoh. Minggu lepas kot kepochi sangat Che Ta upload gambaq bercium ngn Zain kat Paris. haa gitu suwit kononnya.. tapi gara2 gambaq tu ramai ler yang dok mengutuk menyumpah seranah kan. NO NO NO..tak baek la. iols pon menyampah tak terkata bile tengok tapi bia je la dah laki dy.hahaha. malas nak nyebok. iols pon nanti nak g Paris ngan suami, nak buat gitu jugak.kakhkahkah.. kan?? kan?? dalam hati memasing mesti ade camni kan.cuma tu la kite tak berapa nak mampu so berangan aje la. Che Ta tu mampu so kite pon nengok aje laaa..dah tengok tu timbul iri hati, maka terkutuk laa. So mengelakkan rasa iri hati,tukang upload jangan la ade rasa riak pulak nak tunjuk kat orang. tak baek kannn. So amek iktibar untuk kita semua.
 
              Mazs ni bukan ape ,xde la nak menasihat sangat cuma gara2 ramai sangat yang dok upload gambar suwit2 sour kat fesbuk,instagram,wechat dan lain2, iols terjadi mangsa la sikit, sebab nanti umi nengok anak orang da kawin bahagia ngan laki memasing so terdapat sedikit unsur paksaan disitu supaya  cepat kahwin, Maka diri ini stress la cket. nak kata takde calon tu tak jugak, tapi tu la baru calon.belum tentu ag kan.huuu.
 
               Mazs pon harap jugak tahun depan umor 25 dapat menamatkan zaman sebagai anak dara, Sape tanak kawin,tanak bahagia, tanak disayangi dan menyayangi, semua orang nak kan.. cuma sekarang ni hanya mampu berdoa Allah beri yang sebaeknya untuk diri sendiri dan keluarga. taknak bercinta dah sebab serik. pasni nak cakap ilebiu kat suami aje.nak anje-anje pon ngan suami yang sah halal je.. tanak tersalah lagi. So bakal suami jangan ler risau kalau kite nampak brutal ke gangster ke sebab kite suwit-suwit taw. *cakap sambil kelip mata* hahaha. iols ni penakut.. maka sebab takot la, mari kite semua berdoa semoga Allah berikan kebahagiaan yang dicari. sooner or later insyaallah masanya akan tiba,.
 
OK lah.. nak tdo dah.tu je. selamat malam semua. assalamualaikum
 
p/s: terimakasih sudi baca :)
 
 

1 comment:

miss fifi said...

pd fifi, kebahagian boleh je nak share kat orang lain, tp jgnla smpai menunjuk2 :)