Saturday, 31 May 2014

LuluS temUduGa SPP.. AlhamduLIllaH

 
                         Rasanya tak terlambat lagi Mazs ucapkan tahniah buat diri sendiri dan juga semua sahabat2 Mazs.. Alhamdulillah. Semua lulus berjaya cuma ada yang jadi calon simpanan,. takpe bersyukur sekurang2nya tidak gagal. Mazs faham jika Mazs kat tempat mereka pon ntah2 da meraung melalak kan sebab ye la calon simpanan ni lambat sikit posting.. Mazs faham ada yang nak dirikan masjid tak lama lagi, nak guna duit untuk bantu keluarga so memang kami semua berharap dapat posting cepat2.
 
                       Namun ALLAH jua la yang menentukan segalanya. Jujur bila dekat grup whatsapp depa bincang tentang result temuduga SPP da keluar so, terus rasa berdebar2. takot gagal atau calon simpanan. yelah Mazs kan tak bekerja sekarang ni so kalo calon simpanan lambat posting means Mazs kena cari kerja laen la buat sementara waktu...n kalau lambat posting, plan nak buat itu ini mesti terbantut. walaupon bukan nak kawin atau nak tunang tapi betapa hidup didunia yang fana ini memerlukan duit.. tak sabar nak hulur kat umi abah sebenarnya.. kesian depa, adik2 Mazs kan ramai. tu tak tahan nak keja,,
 
                  Pukul 3 lebih camtu bagitaw umi abah result dah keluar tapi Mazs cakap tanak check sebab takot after dapat taw ade member calon simpanan. So abah cakap bia dy je check. laju abah amek tab n cek kat website SPP. tym tu Mazs dok depan abah sambil jap2 tutup muka, jap2 tutup telinga. Tak sanggup dengar apa2. abah cakap rilek.abah cakap abah yakin anak abah boleh. Tiber2 abah cakap " haaa sudoh.tahniah anda berjaya!"  Haaa masa tu dengar perkataan 'haa sudah' tu bunyi macam abah perli or macam saja sedapkan hati sebab Mazs tak dapat. n i was thought im failed. so Mazs tutup muka nak nanges kann..tetiber abah datang cium pp  n I was shocked. little bit blur..MONG JI MAZS. hahaha. abah cakap tahniah. umi pon cakap tahniah. abah  bagi tab suruh tengok sendiri sebab Mazs tak percaya lagi kan. tengok n zoom lama2 then realised ya Rabbi , then i start to cry. terus peluk cium umi abah n thankful for their doa. tanpa doa Umi Abah Mazs taw Mazs takkan lulus interview.. Mazs betol2 bersyukur ALLAH pilih Mazs antara yang terpilih untuk posting awal cket.. ALHAMDULILLAH.
 
tapi......
 
              Mazs sedih jugak dalam masa yang sama sebab mostly classmates Mazs calon simpanan. yes, dorang sebenarnya lulus ineterview.. cuma dorang akan dipostingkan jika terdapat kekosongan. dorang cuma posting lambat sedikit la dari Mazs. tapi tu laa. tarikh bila diposting mereka tak tahu. bila- bila masa mereka akan dipanggil , Mazs faham dorang takot kalau tahun depan baru posting, lambat kaan, So hati mereka gundah gulana. Mazs pon tak tahu nak cakap ape. cuma diamkan diri dan Mazs selalu mendoakan agar kami semua ISMP USIM yang 31 orang ni dapat posting cepat2. Mazs gembira tapi tak berapa gembira sebab tak boleh berkongsi kegembiraan dengan kawan2 baik.  Mazs nak kami gembira bersama-sama. dan bila mereka sedih, Mazs pon rasa sedih juga.. T_T
 
 
          Apepon ini semua ketentuan ALLAH.. mungkin ALLAH nak aturkan yang lebih baek untuk mereka, yakinlah ade hikmah menanti.. dan Mazs rasa inilah mungkin hikmah Mazs gagal ujian lesen memandu selama 4 kali..huuuu.. mungkin sebab ALLAH nak bagi lulus kat sini kan.. ALhamdulillah.
 
 
        Sekarang menanti debaran untuk penempatan pulak, dulu2 apply Mazs pilih 3 negeri. SELANGOR, KEDAH & JOHOR..  dapat mana-mana  Mazs redha aje.. Cuma kalau dapat semenanjung bersyukur sangat la sebab tanak laa jauh sangat dari bakalsuami family. hehehe .tapi kalau direzekikan ALLAH di Sabah / Sarawak. Pasghah ajelah.. huuuuuuuu..
 
ok la got to go. Umi panggil p umah tukang jahit.. nak p jahit baju pwincess jap..kekeke. bai
 
thanks for read :)
 
notatanganMazs :nakkejanakkumpulduitnakkawinn.kekeke
 
 

1 comment:

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum.. mazs,

tiap2 sesuatu tu pasti ada hikmah nyer. Insaallah moga2 dipermudahkan segala urusan k... Amin.

mselim3